30 november, 2011

ÄLSKLINGAR!!

Ni är bäst som hänger här trots att jag är sämst på att blogga just nu! MEN DET KOMMER BLI BÄTTRE JAG LOOOOOVAR! Imorgon får jag nycklarna till nya lägenheten!!!

PUSS PÅ ER<3


28 november, 2011

C-UPPSATS

äntligen får vi skriva examensarbete igen! Att lägga upp tiden som man vill är en stor frihet som gör att jag mår bättre. Vi körde 9-18 idag, fab tid. Egentligen har jag inte så mycket jag vill säga med detta inlägg.. bara visa att jag lever:)

OCH så är jag så glad för att ni fina läsare hänger kvar här, trots att min blogg suger för tillfället!

PUSS PÅ ER<3


27 november, 2011

NO MORE PRAKTIK

så då får man måla naglarna!

Det är ingen bra dag, så vi hörs en annan ok? PUSS fina ni<3


26 november, 2011

VILKEN JÄVEL SA 8 GRADER PLUS?


jag frös i alla fall ihjäl idag! Och nu snackar dom om STORM! Om det blir STORM kommer jag frysa ihjäl igen OCH så kan man ju liksom inte ha utsläppt hår OCH läppglans samtidigt om det blir STORM! Herreguuuud vart är världen på vääg?



(SKÄÄÄÄÄMTA!)


NATTLIGA BESÖK

JO. Men hur gick det med sömnen då? Till en början gick det bra, somnade som ett barn innan Idol ens slutat! Kl 05 typ ringer mobilen, jag flyger upp och ser vem det är och ba "vafaan vill han NU?". Men jag svarade iaf för när kära gamla S ringer den där tiden är det nåt.. "Carro det är kris! Jag och min polare har tappat bort våra jackor med hemnycklarna i, nu står vi ute och fryser ihjäl, kan vi få sova hos dej, allstå jag döööör typ snart!!" Hahaha. Klart dom fick komma! Jag ba "du lägger dej där och du lägger dej där, så, nu ska vi sova!". Jovisst. Han på soffan börjar snarka. Jättehögt. Jättelänge. Jahapp. Han på soffan slutar snarka. Yes! Nu SKA jag somna då. Då börjar det snarka bredvid mej istället. Kör armågen skithårt i magpartit på han, check. Slutsnarkat. Äntligen! Han på soffan sätter fart och börja snarka IGEN. ÄHHMEEEVAIHELLVETTEASSÅÅÅ!!
Haha till slut låg jag bara där och skrattade åt allt! Så jävla komiskt egentligen. Som tur var sov Stella också som en stock:). Men jag var vaken jag. Från 05.00 till nutid. Men det är ok, klart man vill hjälpa vänner i nöd!

Ha en fin lördag! PUSSSS


25 november, 2011

FREDAGSMYSNÅSÅFÖRBANNAT!!


jävlar så sköööönt! Min sista praktikdag är klar och jag blev godkänd med VÄRLDENS finaste ord på slutbedömningen!
Imorgon ska jag SOOOOVA! Nu ska vi MYSA. Hörs imorgon finisar. PUSS


23 november, 2011

JAG ÄR KÄR I MIN LÄKARE


han är kanske världens bästa!!! Vi kom iaf överens om två behandlingsmetoder idag, en farmakologisk och en icke-farmakologisk. Orkar inte skriva exakt VAD! Så nu jävvlar ska jag må bra till jul;)


PUSSS


22 november, 2011

TJAA

fast jag är heeelt slut så mår jag lite bra idag:) För imorgon är jag ledig! Bästa känslan ju! Nu har jag bara två dagar praktik kvar.. FOR-FUCKIN-EVER, tackgodeguuudfördensomsnoddedentiden! På fredag har jag dessutom fått förtroendet att vikariera som sjuksköterska på rikt ett par timmar på eftermiddagen.. Gaaah! Då kommer jag vara helt själv på hela huset och ansvara för 50 patienter!! Hajja ansvar.

älskar min nya mössa från Lager 157!


21 november, 2011

14 TIMMAR KANSKE KAN RÄCKA?

Körde praktik 7-16 idag och därefter skrev vi ihop ett förbättringsarbete, jag och en klasskompis. Bra slut i hjärnregionen nu va.
Så vet ni? Jag återkommer! Anar att jag bara kommer svamla massa skit om jag fortsätter skriva, så jag låter er slippa det;)

Fryser ihjäl gör jag också, sitter med mössa och halsduk på mej inne.. men jag diagnostiserar mej själv bara som trött och slut, för jag äter ju antibiotika och borde inte ha nån infektion på gång. SKITSAMMA. Avslutar ba NU.

PUSS


20 november, 2011

JÄDDRAR I MIN LILLA LÅDJÄVEL VARE HÄNDER GREJJER ASSÅ

eller inte! Haha, idag har jag typ gjort inget. Jo men jag har läst en bok! Haha, fatta jag plöjde en hel bok på tre timmar. Rätt värt. Annars då? Nää jag har inte orkat tona utväxtn än.. tror inte mina dementingar bryr sä heller.. sista veckan nu! Ge mej styrka!


och det här då.. dethär är lite stört! När vi pluggade inför tentan förra veckan så konstaterade vi: "fyfaan om det är nåt man inte vill ha så är det begynnande njurproblem asså! Fan pärs!". Jaha så läste man just att Kurt Olsson kastat in handduken för sista gången och lämnat jordelivet.... och va hade han för fel då? JO njurproblem. Vila i frid nu!


VAD I HELLVEEETET VARE SOM HÄNDE??

JAG köpte en påse karamellkingen idag. VAAAAAA?!? Jag som egentligen hatar sötsaker, kan inte komma ihåg när jag köpte godis senast! Herre. Jag kommer väl äta en halv och sen har jag fått nog.. så om nån e sugen, kom hit da!


19 november, 2011

NO FACE

jag hittade min man idag! Gick på stan o glodde runt, och jag stötte fan på honom i varenda butik! Vi log mot varann varje gång, ingen vågade säga nåt.. Fan Uppsalas snyggaste kille asså, men har aldrig sett fanskapet förr.. Synd att jag inte hade Stella med mej för då får man jämt uppmärksamhet och hon är en orsak att okändingar börjar prata med en..:) Måste hitta honom igen..


kolla söta tröjan som hennes underbaraste dagmatte stickat till henne!

Puss nu!


JORÅ

En liten sten har nu lättat från hjärtat.. tentan är skriven! Förhoppningsvis har jag nu skrivit den allra sistaste tentan på hela sjuksköterskeutbildningen (det kan ju bli omtenta menar jag..)!! Det kändes ok efteråt och jag skrev på allt, man vill, men vågar ju aldrig hoppas innan svaret kommer..
Annars känner jag väl att jag mår lite bättre, lite mindre stress just nu.. men mitt liv känns verkligen som ett pussel och jag har svårt att koppla av när inte alla bitar är på plats. Aja jag ska sluta älta här iaf, och försöka vara mitt vanliga positiva störda JAG:)
Igår kväll var jag bjuden på middag hemma hos min fina barndomsvän, som har en liten POJKE i sin mage! Åhh hon var så fin med den där lilla bulan på magen, och hela hon bara strålade!! Så lycklig för hennes skull! Jag ville lägga ut en bild på henne, men hon ville inte det:) så jag respekterar det.. iaf idag haha;) Underbar posttenta-kväll med min fina vän blev det iaf!


Idag ska jag bara ta hand om mej själv, göra ansiktsmask, färga ögonbrynen, kanske tona utväxten på håret (om jag orkar), kanske luncha och mysa med en vän på stan.. det är så underbart att vara ledig hela helgen och inte ha några direkta planer, bara göra det man känner för. Mysa med Stella såklart också, men det hör ju till:) Fortsätta flyttpacka ska jag göra, inte så långt kvar tills jag flyttar nu! Börjar faktiskt få lite separationsångest att lämna min lilla lägenhet.. guu va med saker som hänt i den och va med minnen man har härifrån! Åhhh!

Nähe här blir det inga barn gjorda! Nu kör vi härliga lördag!

PUSS


17 november, 2011

NU SKA JAG SKRIVA ETT SKIT-INLÄGG, MEN DET BLIR BÄTTRE PÅ SLUTET SÅ HÅLL UT!

jo idag har undertecknad hängt på närakuten efter praktiken. Varfördårå? Joo för att jag har en jävla tumme vilket jag fått en nagelbandsinflammation i (jävligt mesigt ju), så jag var tvungen att få antibiotika liksom! Aaa så jag fick sitta där i flera timmar ikväll och hade den dära "men-för-faan-jag-har-tenta-imorgon-och-har-inte-tiiiiid-att-sitta-här-hjälp-mä-ba"-blicken mot varje läkare och sjuksköterska som passerade. När jag till slut fick träffa läkarn så sa han "ja du måste ju ha antibiotika så jag skriver ut det OCH så får du vänta ett par timmar till så vi får lägga om din tumme".. antar att ni hajja vad jag svara.. "nähärru jag går hem och lägger om tumjäveln själv jag, bra tack tjarrå".

Sen när jag kom hem och skulle ladda mobilen, så funka det inte! PANIK. Hur ska jag kunna vakna imorgon till tentan om jag inte har en mobil att ställa alarmet på?? Har typ 7000 flyttkartonger i lägenheten just nu och där nånstans fanns en gammal mobil som jag ansåg att jag behövde i detta akutläge! Hitta den jäveln till slut och nu hoppas jag den ringer imorgon.. Jo men jag kommer säkert sova inatt.. eller EJ.

Jag är ett vrak.

Det underbara och positiva som hände idag var att jag hade mittbedömningssamtal. Jag fick så mycket beröm att jag inte visste vart jag skulle ta vägen! Ett ex: ni kommer ihåg akut-situationen från förra veckan? Om den sa min handledare: "I den situationen var Caroline en kollega, inte en student. Hon gjorde allt rätt och jag kände mej så trygg med henne. Hematologen ska vara lyckliga att de får Caroline som sjuksköterska. Hon är så kompetent!". Tuppskinn deluxe du!

Nu ska jag pretentaladda om det går.

PUSSSS


16 november, 2011

TENTAPLUGGDAG IGÄÄÄN (SISTA)

Jag har iaf sovit inatt så idag var en "bra" dag. Är så tacksam över alla som hör av sig och bryr sig, ni är så fina<3 Det är absolut inte så att jag är ute efter uppmärksamhet eller nåt.. jag är snarare den som drar mej undan, vill bara vara ensam och skiter i att svara i telefon när jag mår dåligt eller är ledsen i vanliga fall (det ska tilläggas att jag faktiskt oftast är glad, lycklig och positiv.. ni som känner mej vet:). Men nu kände jag att det kanske blir bättre om man skriver av sig. Är ni snälla och bockar av det där då? Tack.

Idag var min lediga dag från praktiken så jag och Emily körde en heldag med tentaplugg! Vi körde igenom typ alla sjukdomar, tillstånd, åkommor man kan ha, plus att vi kanske pränta in halva Fass i minnespartit.

PUSSPÅERSÖTAGULLIGA

Så nu ställer jag klockan på 05.00 och laddar för praktik imorgon. Stryp mä ba.


15 november, 2011

TACK NI FINA SÖTA VÄNNER SOM FINNS DÄR.. NI FÅR ALLA ETT HJÄRTA PÅ FEJJAN!



puss då!

TJENNA JAG HETER CAROLINE OCH HAR INTE SOVIT PÅ HELA NATTEN

sömnproblemen is back, vääääärt (nope). Så vad har jag gjort inatt då? Jo jag har skrivit. Listor. På saker jag har i mitt lilla skallparti som jag tänker på dygnet runt. Tänker om jag skriver ner allt kan jag ju inte missa nåt... vilket är just det som är probläämet va. Att jag har så mycket att tänka på och göra och ta tag i att jag är rädd att missa nåt, så hela livet ska gå åt helvette. För det vill jag ju inte! Fan att jag ska vara sån fruktansvärt kontrollmänniska som sätter skyhög press på mej själv! Aaa men jag har iaf ringt läkarn idag också, så jag har fått en tid nästa vecka för att snacka lite. Känns bra. Jag medtager en bal hushållspapper ifall allt brister.

Sådärdåva. Då vet ni.

Nu ska jag.. barabampampampaaaaaam: skriva en lista till. På allt jag har i mitt liv som faktiskt är UNDERBART och som gör mej lycklig<3


14 november, 2011

DAGAR SOM DESSA KAN JU BA DÖÖÖ

Fyfaan. Jag kunde inte gå till praktiken idag då jag hade skitont i halsen och ena ögat mitt va kaos, det bara rann ur det hela tin. Skiiit! Dessutom är mitt humör som sämst och min livsgnista som lägst just nu... Jag är ful, äcklig, värdelös, tjock och borde inte ens få leva! Så känns det. Förlåt men jag måste bara skriva av mej.

Hörs. Hej.


13 november, 2011

PLUGGHELGN ÄR ÖVER!

Jaaa då vi pluggat hela helgen! Denna tenta (nkse) handlar om allt vi lärt oss på dessa 3 år.. så det är svårt att plugga till den. Vi säger typ hela tiden :"aamen det här kan vi ju", "meh det är väl bara att freestajjla lite om den frågan kommer", "ah men man får väl dra till med lite preop-prover som verkar relevanta" o.s.v... Tror vi kan rätt mycket faktiskt:) Imorgon är det exakt 2 månader till examen! Stört.

numyspusshej.


12 november, 2011

ATT TENTAPLUGGA MED DE BÄSTABÄSTA!

snart leg. sjuksköterskor, fr vä: Emily, Anna och jag

Vi har pluggat hemma hos mej heeela dagen idag (med vissa avbrott, då vi var tvungna att lösa några världsproblem!) . Vi är ett fab team! Älskar att plugga med mina vapendragare<3


Nu vill jag bara börja jobba!! Få en vardag, och kunna känna att man är ledig när man går ifrån jobbet. I 3 år har jag känt att det alltid är något som hänger över mej fast jag är "ledig"...

Fan vilket värdo inlägg. Förlåt för det! Men jag har liksom inge vidare liv just nu, imorgon blire plugg igen.. Men ha en fin lördagkväll hörrni, det ska vi ha här hemma!

PUSS

11 november, 2011

FREDAG FÖR FÄÄN

Jag gillar ju egentligen inte att jobba måndag-fredag 07-16 lalala vecka in o vecka ut.. Men det är bara att stå ut nu när man har praktik (sistaaaa). Nu ska vi bara mysa här hemma och njuta av att hela lilla familjen är hemma! Helgen kommer mestadels bestå av tentaplugg med mina bästa, men det blir iaf sovmorgon till 08.00 ;)


PUSSPÅERFINA<3


KONFRONTERA 5 BITTRA UNDERSKÖTERSKOR SOM JOBBAT 300 ÅR PÅ VÅRDBOENDE OCH SITTER OCH SNACKAR SKIT OM OSS SJUKSKÖTERSKOR,

bockar av den jag!




10 november, 2011

JOMEN NI VEET JU ATT JAG ÄLSKAR ATT VÄNDA PÅ BILDERNA

Så. Är man bara trött eller möjligtvis döende när man inte orkar läsa sina bloggar som man vanligtvis följer slaviskt? Aja. Spela "Forever young" på min begravning om ni inte hör från mej igen. Deal.



ATT "JOBBA" ÖVER SOM STUDENT

Japp. Det gjorde jag idag. En patient blev dålig typ en kvart innan jag skulle gå hem så det var bara att åtgärda! Jag fick dock ringa ambulans till slut och vänta kvar tills de kom och tog med sig lilla farbrorn. Så idag blev det en låååång dag, men man måste ju ställa upp.
Dock känner jag mej sjuk (men det vågar man ju knappt säga högt då man enligt lärarna för denna kurs MÅÅÅSTE vara på praktiken varenda sekund för annars får man ta igen frånvaron och hoppas dom inte läser min blogg haha). Så jag var tvungen att tacka nej till bio ikväll med mina pärlor:( Tråkigt, men jag måste vila.

Idag när jag stod i kön (JÄÄÄÄTELÅNG KÖ) på Hemköp så stod det en kvinna i kön bredvid. Hon skulle köpa en chipspåse och en påse godis. Helt plötsligt öppnar hon chipspåsen och börjar bokstavligt talat TRYCKA in chips i käften! Helt hysteriskt! Men asså SÅ GÖR MAN VÄL INTE (iofs hade jag redan ställt en preliminär diagnos på na)?! Hajja när hon kom fram till kassan liksom "ehh ja jag skulle betala för den här chipspåsen också, som jag åt upp medan jag stod i kön". Pinsamt. Hej.


09 november, 2011

MEEEEH HÖRRNI


nu blir jag ju nästan generad när jag ser hur många ni är som läser min blogg.. TACK vilka ni nu är! Jag gillar er:)

Nu godnatt va? Ja vi säger så. Hej. PUSS.


ÅHH TÄÄÄÄNK..

när man kunde gå klädd såhär mitt i natten i somras.. underbart! Hösten är verkligen härlig också, men det är ju alltid nåt speciellt med sommarn!
Idag har jag adressändrat också, herreguuu jag ska ju liksom flytta till världens finaste lägenhet snart! Har inte orkat tagit tag i det tidigare för jag har kanske arton miljooner andra saker i huvvet.
Fyfan vilket astråkisch inlägg, men nu vet ni att jag lever iaf!

PUSS


08 november, 2011

JAHAAARÅ

då har man vaccinerat en sisådär 25 dementa gamlingar idag då. Stackarna. Jag fick höra allt från "men åhhhhh va skönt det där var" till "förihellvette va ont det gör SKARU TA LIVET AV MEJ ELLERRRR??". Men så är dom. De dementa. Ingen är den andre lik. RESPEKT.

Nu ska jag mysa med älskling och njuta av att vi är lediga imorgon!

KYSS<3



07 november, 2011

JAG

Jag längtar efter dessa. Kan man få använda snart eller?


Jag glor på fotbollsgalan. Jag älskar Zlatan. Jag älskar inte Björn Skiffs. Jag är djääävulskt trött. Jag har levererat satan på praktiken idag. Jag saknar min älskling såjagdööör. Jag vill bara sova nu.. Pussbratackjättebratackfinteheejhejdåhej.

Fint. Hej.


MAN KAN JU KANSKE LÄTT LÄNGTA LIT TILL SOMMARN OCH SEMESTERN

höll allvarligt på att dö när klockan ringde imorse, jag börja veva runt och ba "vart fan är hagelbössan??". Nehee det fanns ju ingen hagelbössa så det var bara att fortsätta leva och snoooza lite istället. Finns inget bättre än snooze asså, men jag erkänner att jag är en snooze-missbrukare!!

Nä nu måste jag styra lite här hemma. Tänkte också ringa kungen och fråga om man får lov att gå o lägga sä typ nu. Han verkar snäll o säger säkert "ja".. Ska ju trots allt vaccinera typ 25 dementingar imorgon så jag behöver lite krafter. I think.

PUSS


06 november, 2011

SÖNDAGSMYS

Hoppas ni haft en fin söndag hörrni! Jag har typ housewife-at heela dagen. Storhandlat, städat, tvättat, lagat matlådor.. aa ni vet. Men det har ändå varit en mysig dag:) Vi tog två lång-prommisar också, bäst o passa på innan minusgradersjävlarna anländer.

Stoppa ner Stellsson i badkaret för en rengöring också, haha hon tyckte det var jätteskönt i badet, men när hon skulle torkas efteråt blev hon skitsur:) Men nu luktar hon som en nybadad bebis!

jorå men imorgon börjar vecka två på praktiken då! Det känns skiiitjobbigt att gå upp så tidigt (typisch 05.00), men jag vet att det blir bra när jag väl kommer dit.
Nu undrar jag om man typ får gå o lägga sig NU?! Jag är så trött så jag börjar bli orolig för mej själv.. ska ringa läkarn imorgon faktiskt. Plus att jag tänker smita in i läkemedelsrummet imorgon o ta ett Hb på mä själv. Nåt är fel med min kropp..

PUSS PÅ ER!


ÄGGVITEMASKEN

men asså har ni proooovat? Så jävla bra. Smörj in hela fejjan med äggvita (ej runt ögonen såklart) och låt det torka. Man ser ut som man är inlindad i plastfolie alternativt som man gjort hundratre ansikstlyftningar, men skit i det. Skölj bort med vatten och smörj in som vanligt. Huden drar ihop sig, man får massa ny lyster och man blir jättelen! TESTA!




04 november, 2011

ÄNTLIGEN FREDAG HÖRRNI

Och imorgon ska jag SOOOOVAAAA! Asså jag gillar min praktikplats, trots att det inte är något jag kan tänka mej att jobba med i framtiden. Min handledare är GRYM och vi kompletterar verkligen varann. Han berömmer mej hur mycket som helst och det känns så tryggt o veta att jag faktiskt är rätt kompetent efter 3 år.. och detta är ju liksom den sista praktiken ever som sjuksköterskestudent! Om två månader står jag där med min legitimation och måste leverera helt själv..

Skatten är hemma! Så nu ska vi bara mysa<3

PUSSPÅER


03 november, 2011

MISSING MY BABY


Stellobello (guu va me smeknamn man har haha:) sover hos sin extra-matte inatt (för det underlättar för oss alla), men man saknar henne här hemma så man dööör! Tycker jag ser och hör henne överallt!
Men imorgon är det fredag.. så då ska vi ska bara mysa och gosa och busa heeela helgen!


MÄNDÅSÅ

jag flög ju inte direkt upp när klockan ringde 05 imorse (måste ju gå upp så tidigt för att hinna lämna Stella hos sin dagmatte innan jag börjar), men jag snoozade lite och tänkte på att det snart är helg, så då kom jag upp:p Dagen gick bra och jag ansvarar från och med idag för 8 patienter helt själv. Kl 14 slutade min handledare så han ba: "hörrni, jag går hem nu, men Caroline är ju här om det är något!". Usk:orna ba: "aaa men guu vad bra!". Så då var jag helt själv "sjuksköterska" på avdelningen! Men det gick bra:)

bibeln

Puss hej.


02 november, 2011

MAN BLIR JU BARA SÅ LYCKLIG I HELA LILLA KROPPEN NÄR MAN STÄLLER ALARMET PÅ 05.00

nej inte direkt!

FY HELLVETTE. Mörda mä nu på direkten ba.


TJA

jomen inatt sörrni sov jag i ett från 20.30 till 08.00 imorse. Jävla fab! Har känt mej riiiktigt utvilad idag, men ändå ful som fan. Äkta fuldag har jag haft! Har gått och varit skitarg hela dan för att jag var så dum och dumpade den där snygga JAS-piloten för ett par år sen, vars båda föräldrar var plastikkirurger!! FAN.
Aja. Jag var inte på praktiken idag för vi skulle ha en simuleringsövning i skolan tillsammans med läkarkandidater. MEN läkarkanditaterna kom inte, för det hade blivit ett missförstånd på schemat. Men åhhhh, skitdrygt. Så nu måste vi få en ny tid.

Haha Stella är världens roligaste, det är hundar på tv som skäller och hon går bakom tv:n för att kolla vart hundarna är! Ser så jävla roligt ut! :)

Näpp nu äre väl dax att laga middag (matlåda är ju ett måste nuförtin, suck).

Puss på er!


01 november, 2011

SÅ NU SOMNAR VI DÅ (PRISA GUD HALLELUJA OCH PREJS DE LÅRD OCH AMEN OCH GREJER)

Låt mej få sova nu.. hela natten tack! Min sängdelare har just somnat och jag är avundsjuk.. vill också kunna slockna som en bebis!


VFU

Jahapp då har jag gjort min första dag som sjuksköterskestudent på sista praktikplatsen ever. Nu kan jag ju inte skriva så utförligt pga tystnadsplikt och så.. men jag ska redogöra lite fört iaf. Morgonen började med att gå in till en människa som avlidit sent igår kväll.. Jag har ALDRIG sett en död människa förut, så det kändes speciellt. Men som sjuksköterska är det något man måste gå igenom OCH det är ju vi som ska ansvara för att allt sker korrekt vid ett dödsfall.
Aaa men sen dårå.. konstaterade snabbt att min handledare är asbra! Han satte allt i mina händer och tog för givet att jag kunde det mesta. Så jag körde blodprovstagning på ett gäng dementa gubbar, injektioner på några andra, skrev journaler som bara tusään OCH en massa annat. Trivdes riktigt bra på stället, fast det inte är något jag vill jobba med:) Värst är bara mornarna.. tacka vet ja skift!

Världens tröttaste..

Just ja, sååklart vaknade jag runt 04 imorse och kunde inte somna om. Så jag var på praktiken en halvtimme innan jag skulle.. men tyyyydligen gör Kommun-anställda inom vården lite som dom vill, och kommer gääärna nån halvtimme sent (och dricker kaffe i lugn o ro en kvart ändå.. fan frustrerande asså). Jag ska fan aldrig komma för tidigt igen.

Men nu är jag glad ;) PUSS på er