30 september, 2011

ÖRRNI NURÅÅÅ

nu lovar jag att jag ska bli lite bättre på att blogga o inte vara så tråkig!! Förlåt för sista tin! Så jävla tråkig jag varit.. Nu har jag 4 veckor med enbart c-uppsats-skrivande på schemat, vilket innebär att man kan lägga upp all tid som man vill. Kommer bli fullt upp men förhoppningsvis humana tider, och jag hoppas magkatarrn håller sig borta!! Puss hej.


CHECK PÅ MUNTLIGA TENTAN!

asså fyy fan vad nervöst det blev när man hörde från vissa (som hade tenta igår) att det var hur chill som helst och från vissa att det var typ "nähä-du-sa-ett-ord-fel-så-välkommen-till-omtentan". Allt berodde tydligen på vilken examinator man fick för de var så olika "hårda". Och vi visste nämligen inte innan vem man skulle få. JORÅ men jag kom till skolan idag och fasade för det värsta, lika bra liksom. OCH det visade sig att jag fick döds-lärarn! Såååjävlaklart. Jag fick massa frågor om smärtlindring/smärtbehandling, läkemedel, verkningsmekanismer i kroppen, biverkningar osv. Och jag klarade mej!!!!!!!!!! Kunde redogöra för typ allt, så hon var nöjd med mej! Skööönt. I vår grupp var det 50/50, hälften godkända hälften underkända.

Nu tar vi ett glas vin här och firar lite!

PUSS


29 september, 2011

STATUS JUST NU:

jo jag sitter och försöker plugga till den där jävla muntliga tentan som är imorgon (Anna o Emily har sin idag så därför pluggar jag själv, ASJÄVLATRÅKIGT). Jaa eftersom jag tycker det är helt djäävulskt värdo att plugga själv så gör jag såklart massa annat istället.. Och en muntlig tenta liksom.. Aja en hund på varsin sida om mej här i soffan har jag också. Molly ligger och snarkar och Stella ligger och glor påna och ba "men om du skulle kunna hålla lite käft så jag också kan få sova nånjävlagång VAAA??". Muntert gäng vi är här asså. Nää men om man kanske skulle ta med sig de båda dragplåstren ut på en långpromme i det fina vädret kanske! Sen ska jag plugga..

Så. Ni kan sluta anteckna nu. Hej.


28 september, 2011

MOLLY-VAKT

Tjenna hejhej hallå tja! Läget då? Själv har jag fullt upp:) Från idag till fredag kväll ska jag vara barnvakt åt min fina väns lilla chihuahua Molly! Haha lite ovant med två hundar helt plötsligt:) undrar hur mycket plats som blir över till mej i sängen liksom. Stella och Molly är faktiskt halvsystrar (samma pappa) så jag hoppas dom ska få kul tillsammans! Stella blir jääävligt avundsjuk när Molly hoppar upp i mitt knä märkte jag just men det blir nog bra;)

26 september, 2011

MIN B-DAY

jooolå jag fyller år idag hörrni.. ASSÅ HUR MÅNGA GRATULATIONER KAN MAN FÅ?!:) Här kommer några vinnare, som var först:)
Först på mess: mamma (mammor med snabb sms-förmåga är bra)
Först på facebook: Linda Autio (tack söt, hälsa mina favvopojkar!)
Första tel.samtalet: Mazen (du&jag i NYC snart!!)



25 september, 2011

PAX FÖR ATT VA BRILLORM!


jag måste fan bli bättre på att använda mina glasögon på föreläsningar och när jag kör bil (för det är typ bara då jag behöver dom). Kanske är det för att jag behöver dom så sällan som jag glömmer.. Aja vilket problem asså.

Nurå: söndagsmys. Fast utan Stella:( Hon sover hos sin barnvakt idag för det är tiiiidigt imorgon som gäller. Seminarium, Ackis, plugg, seminarium. Tack för det va, på födelsedan min och allt!

Puss


TOMORROW´S MY B-DAY!

kolla fiiiiiiiiiina!<3


"ÅÅÅÅHHHHH VILKEN VACKER KATT DU HAR!"



"Tack, MENDETÄRENHUND!!!". Skaffa brillor tant!


24 september, 2011

KÄRLEKEN TILL MIN SKATT (FÖRLÅÅÅÅT ATT JAG TJATAR OM STELLA HELA TIN!)


Riktigt partisk är jag nu. Men Stella var sötast idag.


PRINSESSAN PÅ ÄRTEN

*MIN*



JO MEN DET KOM EN FRÄMLING OCH BJÖD PÅ LATTE


haha det ringde just på dörrn och jag blev skiträdd (som jag alltid blir när man inte räknat med att nån ska komma. Ofta man ba kommer o ringer på liksom). Öppna iaf och där står ett litet lammkött på max 20. "Hej, vi ska ha lite fest här i lägenheten bredvid ikväll innan vi går ut, så det kanske kommer bli lite högljutt (eller hur i hellvette det nu stavas), så vi tänkte bjuda på en latte som lite komplement". Jag ba "jaha gör ni så till alla i trapphuset då eller?" Lammkött på max 20: "eeehh näää... (blir röd i ansiktet) menhaentrevligkvällhejdå!". Haha han sprang in till grannlägenheten på en sek och där stod jag med en kopp latte i handen liksom. Anar man en liten crush? Hahah jag kanske skulle berättat att jag fyller typ tvåhundra år på måndag!

Nu blire myskväll! Puss hej.


VALPTRÄFF




kull eller nåt / Nisse och Stella / nån bjöd tydligen på nåt gott / Stella och Nisse hänger i baren

Idag har vi varit på valpträff ute hos Stellas uppfödare. Hahaha det var helt galet, typ 25 chihuahuor som sprang runt och lekte! Stella uppförde sig utmärkt:) Hon träffade sin brorsa Nisse för första gången sen de flyttade till sina hem, och dom lekte hela tiden så himla gulliga. Så nu har Stella o Nisse bytt nummer så dom kan leka igen snart:)


23 september, 2011

ÄNTLIGEN ETT LIV

asså den här veckan har gåttiiiiett!! Pluggat varje dag och så Ackis på em/kvällen. Så magkatarrn ba "Hörru nu vare ett tag sen sist så jag intar din kropp NU. Bra tack hej!". Jag valde att ta en ledig dag idag. Bara vara hemma, vila, ta tag i massa viktiga papper som legat på köksbordet hur länge som helst. Och vet ni vad, trots att jag borde pluggat idag så har jag inte gjort det! Och jag har mått bra av det! Tror det va vad jag behövde. Jag vet att jag kommer klara mej galant ändå. Istället drog jag ner på stan och mötte upp mamma. Jag körde taktiken "mamma-eftersom-jag-fyller-år-snart-kanske-jag-kan-få-den-här-och-den-här-och-den-här-osv". Funka. Fick värsta snygga skorna!! Jag blev typ flaggstångslång haha. Lägger upp en bild imorgon!

Nu ligger jag och Stella här på soffan och busar. Väntar på S och fredagsmys. Hoppas han kommer snart för jag är sugen på att öppna vinet som ligger på kylning haha. Tycker man är värd det på en fredag som denna! Underbara helg<3


PUSS på er ha en fin kväll!


21 september, 2011

LIVET...

Har nyligen kommit hem efter att ha varit på Ackis. Det går lite trögt med våra enkäter pga att det inte är så många operationer nu som det brukar vara, men det kommer bli bra tror jag! Annars har vi suttit hemma hos mej och pluggat idag. Anna, Emily och jag. Såklart. Vi har pluggat inför en tenta i geriatrik nästa vecka.. Asså jag vill aaaaaldrig bli gammal!

Jag fick även uppleva ett hjärtstopp live idag.. har ingen lust att utelämna nån, men kan beskriva i korta drag. Jag skulle ut med Stella en snabbis mitt på dan (paus från plugget). Ser en ambulans direkt när jag kommer utanför porten.. hos min granne som jag känt i 10 år. Hög puls och adrenalinpåslag direkt. Springer dit. Polisen kommer, dom frågar mej massa saker eftersom jag är nära granne och bekant. Ambulanspersonalen är jätteduktiga, gör sitt och åker iväg... Jag går tillbaka hem och försöker fortsätta plugga.

...men nu när jag kom hem ikväll ser jag att dörren står öppen hos den här grannen och jag möts av massa anhöriga.. chockade. Hans liv gick inte att rädda. Han hade avlidit 2 min efter att jag såg honom vid liv.. självklart ville de anhöriga höra min historia, då jag var den sista som såg honom vid liv, som också kände honom. Vila i frid L!



20 september, 2011

FULLT UPP DELUXE!

Ursäkta mitt dåliga bloggande nu ett tag.. Jag har liksom studier 100% plus att jag och Anna måste vara på Ackis typ varje em/kväll för att se till att vår studie blir genomförd på korrekt sätt! Hej magkatarr hej tjenna tja känn dej som hemma ba.

Idag var vi iaf detta underbara team som författade sjuksköterskeprogrammets ALLRA SISTA PM tillsammans!! Mina vapendragare sen dag 1<3

PUSS


18 september, 2011

LÖRDAGKVÄLL


S A T A N va trött jag var efter långaste dagen igår! Men det vara bara to face it och fixa sig till kvällen då vi skulle ha vinprovning hemma hos Anna och Per:) Haha, jag trodde jag skulle bli skitfull pga sömnbrist, just varit sjuk, mkt stress just nu etc. MEN jag tålde hur mkt som helst, blev knappt onykter.. hmm konstigt det där, annars är jag så himla lättpåverkad! Aaa men en supertrevlig kväll blev det iaf!!<3

Det mest effektiva jag gjort idag är läst en vetenskaplig artikel till grupparbetet imorgon. Annars har jag bara myst med Stella. V.V.I.V (Väldigt Viktig Info Va).

Puss på er, ha en fin söndagkväll!


ALLA VA DÄR


vår lilla "butik" / "kolla kompiiis va jag just fynda!"

Igår ringde klockan astidigt för det var dags för loppis på Vaksala torg. Jag stod för bil, så jag fick gå upp tidigast då jag skulle hämta upp allt o alla:) 6 grader vare när jag åkte hemifrån, och jag körde vantar, skitkul. Aja vi hade en skitrolig dag iaf! Det blev finväder (läs vantar av, jacka av, typ allt av), så himla varmt! Alla var glada och trevliga, och vi sa väl "10 kronor", "15 kronor" en miljard ggr under hela dan haha. Tjäna lite pengar på saker man inte använder, riktigt bra.


15 september, 2011

DÖ FEBER, THANKYOUVERYMUCH. HEJ.

Hängde på medicinska biblioteket idag o satte igång med våra trettiosju olika grupparbeten och PM som ska vara inne typ nästa vecka. Sen mittpådan tog jag Kalle Stropp-bena o kuta iväg till Sivia torg en snabbis för att skriva kontrakt för min blivande lägenhet!! Snabba tebax till Ackis och skrivandet. Sen gick jag och Anna till avd. där vår studie pågår, för att pusha på! BÖRJA VAS:A FÖR FAAAAN ville vi skrika.. Aja. Sen kom febern. Den där jävla febern som alltid kommer när man minst behövern! HAR SÅ SJUKT MYCKET O GÖRA NU JÖÖÖ. Hämta Stella hos hennes dagmatte med skakande och frossande kropp. Som tur är är hon världens gulligaste o gav mej febernedsättande och vila innan jag fick gå därifrån:) Nu är vi hemma och jag ska jag läsa en avhandlig på 45 sidor tills imorgon.. fan va jag känner fört ;)

avslutar med denna bild på Stella (som hon antagligen hade untagged om hon hade facebook o blev taggad)


14 september, 2011

NYTONAD DÅRÅ

stört snabbt man får utväxt asså! Men jag vill ju vara brunett så jag får tat;)


13 september, 2011

PISSDAG IGEN

det enda bästa idag var att min fina vän Mazen (used to be my lover haha:) kom hem på besök från Vegas efter att inte varit hemma på typ 2 år! Nu ska vi hänga brorsan!!;) Saknat dej såinibombäään! Kärlek!


12 september, 2011

MEEEN VAAFAN KAN DU SLUTA FOTA MEJ HEEELATIN MORSAN?!?

Hon lackar ni vet. Men hon är söt. Ju.


SJUKT LÅNG MÅNDAG

Klockan ringde tiiidigt. Snooze. Och igen och igen och igen och igen. Haffa första bästa outfit. No makeup typ. Borsta tänderna.Vart är hund? Där är hund. Hund med, check. Paraply UPP. Mot dagmatte-placet, lämna skitsnabbt. ANDAS. Bussjävel sen, bockar för den me. Hinner dock i tid till skolan. Registreras på SISTA KURSEN NÅGONSIN PÅ SJUKSKÖTERSKEPROGRAMMET. Till Ackis med Anna för studie-uppstart. Tillbaka till skolan. Före(snark)läsningar om geriatrik (summa: man vet att det är en dålig föreläsning när Anna (aa eller halva klassen faktiskt) sitter bredvid och spelar wordfeud och snäser "vafaan nu har jag en jävla massa T:n asså"). Restn av kvälln orkar jag inte sammanfatta. Men: VAAAFAAAAAN SÅ TIDIGT DET BLIR MÖÖÖÖÖÖÖRKT.

määh va ni så lättlurade att ni trodde jag hängt på bryggan i bikini idag va


11 september, 2011

AAA MEN HEJ HÖRRNI

ansiktet mitt är sönderbölat så jag slänger in en gammal bild istället:

jag, 1 år

11 september kommer ALLTID att gå i sorgens tecken för mej. Hela jag blir liksom ett endaste vrak. Orkar ingenting. Tårar som bara rinner. Allt känns bara t u n g t. Det händer varje år denna dag, den 11 september.. Mitt hjärta kommer föralltid slå för New York. Svårt att förstå om man inte varit där, bott där, eller har en underbar "familj" där, jag vet..

Men det som till slut "gjorde" min dag var att Anna kom med ett förslag. Nämligen att vi skulle stå på Vaksala torg nästa lördag o kränga gamla onödigt krafs som man har hemma längst in i garderoberna & förrådet & sånna där bra förvaringsställen. Så varvat mellan soffhäng gloendes på minnesceremonin och gjort av med en bal hushållspapper (dog varje tyst minut, när amerikanska nationalsången sjöngs, när Paul Simon sjöng "Bridge over troubled water" o.s.v.), så har jag rensat ut massa skit som jag vill bli av med! Passar ju också hur bra som helst eftersom jag snart ska flytta och då tänkte jag ändå slänga massa grejer.

Nu blire myskväll och ladda inför kommande vecka. Imorgon börjar en ny kurs i skolan OCH jag o Anna ska till Ackis och starta upp vår studie till c-uppsatsen!!

puss gokväll hej


11 SEPTEMBER 2011

tornen som nu fattas denna stad..

Självklart plågar jag mej själv idag genom att sitta bänkad och kolla på alla dokumentärer om denna hemska dag 2001.. Jag kommer exakt ihåg vad jag gjorde denna dag för 10 år sen. Jag hade precis stängt förskolan jag jobbade på då, när mamma ringde mej och berättade. Jag åkte hem och grät hela kvällen och natten framför tv:n. Ni som känner mej väl vet ju att jag bott där och älskar New York mer än nåt annat ställe på jorden. Jag kände ju även många som bodde eller jobbade i närheten av WTC men som tur var kom ingen till skada.. men det tog LÅÅÅNG tid innan jag fick klart för mej att alla jag kände var vid liv. Året efter åkte jag tillbaka för att vara med på minnesceremonin.. det var en fin upplevelse.. och jag önskar mer än nåt annat just nu att jag skulle vara där idag också<3


10 september, 2011

HÖRRNININI

nu tänkte jag ta ett ALLVARLIGT SNACK med er asså ;) Det är ju så att man kan se statistik på hur många som läser ens blogg va. Och jag seeer ju med mina egna ögon att det är ett par hundra om dan. Så. Jag tycker härmed att ni kan skicka en kommentar (det är hur lätt som helst) och säga vem DU är! Skulle bli så himla glad, plus att det är roligt och veta vilka ni är :) För äre inte typiskt att man liksom pratar med nån, random eller close, och så ba sägern :"aaa jag såg det på din blo...... gg" och blir lite generad. Vafan man kan väl stå för att det är mänskligt att läsa bloggar! Alla gör vi det ju. Jag har ett stort antal som jag läser dagligen, så om ni säger så säger jag. SÅ SKICKA NU EN KOMMENTAR OCH ERKÄNN :) Pax för att alla som inte vågar är fegisar!


PUSSPÅER<3


GULLIGT

Igår pratade jag med en granne. Han har en 6-årig flicka som bor där varannan helg. De hade haft en liten konversation hemma:

Flickan: "pappa, jag har tänkt på att jag kanske behöver en barnvakt.."

Pappan: "jahaa tycker du inte att jag kan ta hand om dej då?"

Flickan: "jooo men jag har tänkt att vi kan fråga Caroline om hon vill vara min barnvakt..?"

hahaha vilken komplimang va? ;)


GRATTIS STELLA PÅ 6-MÅNADERSDAGEN!

tänk när du var så här miniminiliten och låg och sov snällt i väskan.. :)

08 september, 2011

SAKNAR VÅRA SOMMARKVÄLLAR PÅ BRYGGAN

nu: godnatt och hoppas jag mår bättre imorgon. För just nu är det inte bra. ALDRIG mått såhär konstigt och jag är livrädd! Visst är man väl alltid lite hypokondriker när man är/snart är sjuksköterska och kan väldigt mycket om kroppen, anatomin, sjukdomar, medicin och så... men det här är fan konstigt... jag kan ju knappt stå på bena mina..


P I S S D A G

näj jag pekar inte på näsan, jag gör ett barnförbjudet tecken åt denna dag

Imorse trodde jag på helt säkert fullaste allvar att jag skulle dö! Försökte kliva upp typ arton gånger, men fick en puls på typ 700 och det svartnade för ögona bara jag satte mej upp i sängen! Blodtrycksfall deluxe! Hela kroppen skakade och jag fick svårt att andas. Det var SKITLÄSKIGT. Som tur var sov Stella som en stock, och ville inte gå ut. OCH en till som tur var, att jag var ledig från skolan idag! Mår lite bättre nu, men jag vette fan vad kroppen min håller på me asså! Har typ bara legat i sängen eller soffan och pekat finger hela dagen och tyckt synd om mej själv. Förutom den timmen jag stapplade över till min blivande lägenhet och kollade igen:) Åhhh detska bli så kul att flytta! Och den är så stoooooor, fan jag måste ju köpa massa nya möbler nu. Har nog inte sagt när jag flyttar in men det är 1 december, så alla som vill får gärna hjälpa till att flytta då;)


ÅHH IDAG SKA VI TILL NYA LÄGENHETEN OCH KOLLA IGEN, SÅ JAG KAN BÖRJA MÖBLERA I HUVVET


lycklig!


05 september, 2011

TJAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

örrni, idag kamma jag hem en lägenhet!!! Jag lipa åt 536 andra sökande EXAKT på mållinjen. Kan ni tänka er känslan?!:) Så nu ska vi flytta till en etage-lägenhet, som ligger typ 20 m från där vi bor nu. Den äääääär så jävla fin, typ 5 meter till tak, och bara helt underbar! Ni lär höra mer om detta:) jag svävar fortfarande av lycka!
Annars vare plugg idag på dan. Kvälln bestod av parkering i Annas säng med hon själv och Empan (och Stella såklart), popcorn och film! Låt oss säga så här: man vet att man varit hos Anna och kollat på "Hur många lingon finns det i världen?" när man komer hem med bortgråten mascara och popcorn i bh:n! F Ä B.


04 september, 2011

HAHAHAAAA

aaa garvarååå. Här är min första, haja allra första facebookproffe-bild. Typ 13 år. Näärå. Vafan har jag för färg på håret? Aja annars då? Har ni saknat mej eller?:) Åkte ut till landet och blodsbandena mina igår. Myst satan, men nuäre jävligt skönt att va hemma igen. Nu har jag typ miljarders grejjer att göra så ni får klara er;) Ha en fin kväll!

PUSSS


03 september, 2011

ÄHMENVAIHEEEEELVETTE

fy faaan så jävla äckligt och stööört!!! Läste på Aftonbladet att en man gripits i Kalifornien, för att HAN LEGAT OCH KÄKAT PÅ SITT HUSDJUR: EN PYTONORM!!!!! FATTA JÄVLA ÄCKLIGT, JAG DÖÖÖÖÖR!

Aaa tjenna godmorgon.


02 september, 2011

NU MÅSTE NI LÄSA DET HÄR SKITSNABBT FÖR JAG SKREV DET HÄR SKITSNABBT FÖR SNART BÖRJAR FOTBOLLEN


ledig idag (vafaan kan man annars va när man har pedagogik på schemat, dom tror ju man behöver ha ett år på sig att skriva ett PM). Klädde väl officiellt på mä runt 14. Dock satte jag på mej ett par byxor jag inte haft på läääänge, så jag glömde att det var en skev flärp i bak på dom, på insidan, så nu har jag typ köttsår på röven, man ba meen t a c k! Aja sen drog jag ner på stan, hängde på jobbet i massa timmar, musarna är bäst, man fastnar aaalltid där<3

NEJNUHARMATCHENBÖRJATVIMÅSTEKOLLA!!

(kommde ni ihåg att läsa skitsnabbt då??)

Puss


01 september, 2011

GODNATTPUSSSSS


finaste ni!<3


SISTA

gången på Ultuna idag, förhoppningsvis! Satt ca tre timmar på akuten, då det inte fanns en bokbar tid.. t r ö t t s a m t. Aja, det var ju tvunget. Vi fick till slut träffa världens bästa veterinär, så himla duktig!! Nu har såret på hornhinnan näääästan läkt, och vi ska bara fortsätta med ab-dropparna över helgen.


Hoppas ni har en fin kväll! För det har vi här!!:) Pusspåer<3